top of page

Стійкість як новий синонім до слова “волонтерство” в українському супільстві




6 грудня в м. Києві відбувся Всеукраїнський форум волонтерської стійкості, закритий захід для волонтерської спільноти України, де обговорили як подолати основні виклики, з якими стикаються волонтери вже зараз та що чекає волонтерську в майбутньому.


Форум відкрили Оксана Маркарова, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США, Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України, Оксана Жолнович, Міністерки соціальної політики України, Владислав Яцук, заступник Міністра молоді та спорту. Зі вступним словом долучились також Володимир Шейгус, виконавчий директор Isar Ednannia, Ан-Марі Акікі, керівниця напряму підлітків та молоді Дитячого фонду ООН (UNICEF Ukraine), Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова, Юлія Ткачук  заступниця директорки програми USAID «Мріємо та діємо».



Для команди нашої молодої громадської організації це був перший публічний нетворкінг. Говорили про мотивацію, фінансову стійкість, юридичні аспекти волонтерства і вигорання. Рефлексували на тему особистого досвіду волотерсва, ділилися думками про успішні кейси та ті, що дали нам цінний досвід. 


За період війни, волонтерство стало новим та невидимим фронтом у війні з росією. З перших днів - це була та сила і та мотивація, що об'єднала населення і дала нові сенси. Виклики, з якими стикаються волонтери є набагато глибшими, ніж може здаватися на перший погляд. Бо з кожною успішною акцією, з кожним збором, з кожним траншем ми хочемо максимально наблизитися до перемоги. І такий процес “активного чекання” і надії нерідко може призводити до вигорання. Сьогодні, волонтерська спільнота України є настільки потужною та розвиненою, що кожен, хто втратив мотивацію може знайти там підтримку та натхнення до нових звершень. Тому, справедливо сказати, що слово “стійкість” стало новим синонімом до визначення “волонтерство”. 



Форум проводиться в рамках проєкту Української Волонтерської Служби за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується Isar Ednannia у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна).


18 переглядів

Comments


bottom of page